Objavujeme: Dočkajú sa Praga S5T a Tatra 813 svojej záchrany?

DSC01675Do našej redakcie nám prichádza viacero zaujímavých veteránov, ktoré chátrajú opustené niekde v prírode, alebo v rukách súkromných majiteľov, ktorí sa o ne nestarajú. Niektoré z nich však kvôli chýbajúcemu fotografickému materiálu a podrobnejším informáciam nemôžeme uverejniť hneď. Ostatné postupne uverejňujeme v tomto cykle,. Pokiaľ ste nám už nejaké veterány bojujúce o záchranu poslali, no zatiaľ sa v tomto cykle neobjavili, musíte byť trpezliví. Pán Peter nám do redakcie poslal zaujímavé informácie o automobiloch Praga S5T a Tatra 813, ktorý v Levickom okrese márne čakajú na záchranu. Na to aby sme objavili tieto chátrajúce vozidlá, nemusíme cestovať ďaleko. Modrá S5T v lepšom stave stojí na dvore v Novom Tekove. Na druhej strane Hrona v Starom Tekove je k videniu na dvore JRD medzi mnohými vrakmi žeriav Tatra 813. Ďalšia Praga S5T stojí opustená v centre Levíc, pred cca. 8 rokmi ešte jazdila. Ďalšia Praga je na dvore zbernych surovín v osade Dobogov, záchrana tejto by však zrejme nebola jednoduchá kvôli príjemným a prispôsobivým občanom osady.

Na našej stránke by sme radi upozornili na všetky takéto veterány s nádejou, že sa niekto nájde na ich záchranu. A preto pokiaľ aj vy viete o podobných veteránoch, ktoré sa nachádzajú v nesprávnych rukách, alebo sú opustené v prírode a podobne, dajte nám o tom vedieť prostredníctvom redakčného emailu: redakcia@veterany.sk.

Už vopred vám ďakujeme za spoluprácu.

Autor: Jaroslav Filo
Foto Peter Speed

7 Comments

  1. Myslím si že by sme sa mali dat viacerí dokopy čo sme za záchranu veteránov .Ešte tie S5Téčky existuju?

  2. Jedna S5T bez EČV stojí v chatovej osade na Králikoch (okr. BB), z horného parkoviska po turistickej značke (asi modrej) smerom na Suchý vrch. Podľa môjho názoru jej nechába veľa do pojazdného stavu. Možno by dákemu zberateľovi urobila radosť.

  3. Nádherná T-813. Jedinečný kus . Dve jazdili svojho času na Orave ,Dolný Kubín a okolie. Nieje to náhodou jedna z nich ?

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.