Sviatočná náladovka: Anděl na horách

andelnahorachV dnešnej sviatočnej náladovke vám ponúkame pokračovanie veselých rekreačných dobrodružstiev dobráckého ale bručounského revizora pražských elektrických dráh pána Gustava Anděla z obľúbenej veselohry „Dovolená s Andělem“, ktorú sme vám na našom webe priniesli túto nedeľu. Tentokrát sa pán Anděl vypraví – aj keď sa mu zo začiatku nejako nechcelo – na zimnú rekreáciu do Vysokých Tatier, a vlastne ani nie preto, aby si doprial, ale aby prospel svojmu synovi Mirkovi: chce tam totiž revidovať chovanie svojej budúcej nevest yVierky. Už vo vlaku a zvlášť potom v rekreačnom prostredí ho začne stíhať jedna jedna smola a problém za druhým.

Pan Anděl sa v nepríjemnostiach ocitá úplne nevinne: nevie totiž, že na scéne vystupujú dve Vierky, a pretože budúcu nevestu pozná len podľa krstného mena, spletie si ju s jej kamarádkou, ktorá prišla na rekreáciu i so svojim snúbencom. Ale všetko dobre dopadne a pán Anděl odchádza domov úplne spokojný. Vierka sa mu zaľúbila a svadba bude teda čo najskôr, a pokiaľ ide o rekreáciu – nabudúce chde ísť pán Anděl rozhodne jedine na zimnú. (FILMOVÝ PŘEHLED 42 / 1955)

Revizór pražských elektrických dráh Gustav Anděl si už vyskúšal, že na odborárskej rekreácii s to dá ceľkom vydržať, a tak sa ani veľmi nebránil keď znovu dostal poukaz. Tentokrát sa vypravil do zasnežených Vysokých Tatier, dovolenka ale neprebieh nijako idylicky. Stretol sa tam totiž s Vierou, ktorá je podľa neho snúbenicou jeho syna, a dievčinino chovanie ho značne pohoršuje. Pán Anděl je skrátka morous v rokoch, pre neformálne zvyklosti novej doby nemá príliž veľa pochopenia. Mladá generícia sa však len tak ľahko nedá…

Prajeme vám príjemné sledovanie.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.