Aktuálne: Verejná zbierka na záchranu tatranských električiek

VYSOKÉ TATRY – Tatranský okrášľovací spolok(TOS) a Veterán klub železníc z Popradu (VKZ) sa na Vás obracia s prosbou o pomoc pri záchrane historických električiek Kométa a Škoduľa. Obe električky kedysi jazdili v pravidelnej prevádzke na Tatranskej elektrickej železnici (TEŽ). Zámerom TOS-ky a nadšencov z VKZ je vrátiť oba tieto krásne historické kúsky do pravidelnej prevádzky. Pamätníci si možno pamätajú akou atrakciou boli otvorené vozne na TEŽke, ktoré ste mohli okrem iného vidieť aj v kultovom filme Medená veža. Snom TOSky a VKZ je vrátiť túto atrakciu naspäť do Tatier.

Informácie o Kométe

Kométa je momentálne nepojazdná, pretože v dôsledku jesennej nehody jej odišla elektromotorická časť motora. Na jej spojazdnenie je potrebných min. 30. Tis. EUR.

So Škodule je momentálne vlastnou silou nepojazdný historický exponát, ktorý je ale stále možné opäť sprevádzkovať, na čo potrebná aj vaša pomoc.

Informácie o Škoduli

Za týmto účelom  vyhlásená verejná zbierka, ktorej verejnoprospešným účelom je záchrana historických koľajových vozidiel Tatranskej elektrickej železnice a obnova letnej pravidelnej prevádzky historických koľajových vozidiel Tatranskej elektrickej železnice.

Verejnu zbierku  MV SR povoľuje v čase na území SR od 1. marca 2012 do 28.februára 2013.

Verejná zbierka sa vykonáva sústreďovaním finančných prostriedkov na osobitnom účte číslo 5678956789/6500, zriadenom v Poštovej banke, a.s., ktoré boli pripísané ako dobrovoľné príspevky na účet verenej zbierky priamo, poštovými poukazmi alebo prevodmi z účtu darcu.

Viac info o verejnej zbierke v rozhodnutí, ktorým sa povoľuje uskutočnenie verejnej zbierky.

Prosím, pomôžte. Rozhodnutie MV SR o povolení konania zbierky

Zdroj: http://www.tos-tatry.sk/verejna_zbierka.html a http://www.vkz.sk/main.php

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.