Tip na advent: Vianočná električka v Bratislave

BRATISLAVA – Bratislavčania sa tohto roku môžu tešiť z bohato vysvietenej historickej električky, ktorá od 10. decembra až do 23. decembra spríjemní sviatočnú náladu. Celé dva týždne sa budú môcť cestujúci bezplatne povoziť centrom hlavného mesta každý pracovný deň od 16:00 do 20:00 a cez víkendy už od 13:00 popoludnia.

Vianočná električka bude jazdiť podľa osobitného cestovného poriadku v hodinových intervaloch. Oproti minulému roku, kedy bolo nástupište a výstupište na zastávke Jesenského pri historickej budove SND, bude tento rok Vianočná električka jazdiť z Vazovovej ulice. Jej trasa povedie cez Krížnu, Špitálsku, Jesenského, Šafárikovo námestie, Námestie SNP a následne cez Obchodnú ulicu a Radlinského, cez ktorú sa dostane na výstupište na Vazovovej ulici. Na tejto zastávke bude stáť približne 15 minút, počas ktorých sa budú môcť fanúšikovia mestskej hromadnej dopravy porozprávať s vodičom o historickom zázemí tohto vozidla.

Vlani mala premiéra tejto bohato vysvietenej električky, ktorej vonkajšiu výzdobu zabezpečila pre DPB bezplatne spoločnosť Siemens, veľký úspech medzi cestujúcou verejnosťou. Dopravnému podniku Bratislava sa ozval aj výrobca špeciálnych LED svietidiel, spoločnosť Osram, ktorá ponúkla dodanie ďalších exteriérových svetelných reťazí. Vianočná električka bude preto tohto roku ešte bohatšie vysvietená. Ďalšou novinkou bude aj ozvučenie električky. Cestujúcim počas jazdy spríjemnia náladu aj vianočné pesničky.

Cestovný poriadok:

Odchody zo zastávky

VAZOVOVA
smer Námestie Ľudovíta Štúra

NÁMESTIE ĽUDOVÍTA ŠTÚRA
smer Vazovova

pracovné dni

víkendy pracovné dni

víkendy

13
14
15
16
17
18
19
20



00
00
00
00
00
00
00
00
00
00
00
00
00
13
14
15
16
17
18
19
20



10
10
10
10
10
10
10
10
10
10
10
10
10

 

Podrobnejší cestovný poriadok nájdete TU.

Dopravný podnik Bratislava oslovil neziskovú organizáciu – centrum pre mentálne postihnutých ľudí, ktorého klienti vyzdobia interiér vkusnými vianočnými dekoráciami. Ďalším humanitárnym rozmerom je aj spolupráca s portálom ĽudiaĽuďom.sk, zástupcovia ktorého zrealizujú elektronickú dražbu Vianočnej električky. Spoločnosti si môžu vydražiť toto unikátne vozidlo na súkromný vianočný večierok, pričom sumu, ktorú vydražia, venujú na dobročinné účely. Elektronickú aukciu uzavrú 12. decembra s predpokladaným konaním vianočnej párty 17. decembra. Viac informácií nájdete na stránke www.ludialudom.sk/elektricka.

Električka ČKD-Tatra T2 je typ česko-slovenskej električky vyrábaný spoločnosťami TATRA Smíchov a ČKD Stalingrad od polovice 50. rokov do začiatku 60. rokov 20. storočia. V Bratislave ich v rokoch 1958 – 1988 jazdilo celkovo 67 kusov. Vďaka šikovným dielenským pracovníkom dnes opäť jazdí v uliciach hlavného mesta.

Reportáž z minuloročnej premávky vianočnej električky si môžete prečítať TU.

Autor: Dopravný podnik Bratislava a Jaroslav Filo
Foto: Archív

Pridajte prvý komentár

Komentáre

Your email address will not be published.


*


Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.