Objavujeme: CAFE TRAMVAJ 11 láka na Václavskom námestí množstvo ľudí

Praha/Prague/Prag-Nove Mesto,Vaclavske nam, Kavarna TramvajPRAHA – O tom, že aj vyradené vozidlá mestskej dopravy ešte môžu nájisť svoje uplatnenie nás môže presvedčiť romantická kaviarnička na Václavskom námestí. Dve historické elektičky č. 1429 a 2077 tu nie sú vystavené iba ako atrakcia pre turistov, ale slúžia ako kaviareň pre všetkých, ktorí sa chcú občerstviť v príjemnom prostredí v štýle rokov minulých. Na prvý pohľad celkom obyčajné historické električky majú nablýskaný interiér upravený na prevádzku kaviarne. Chutné občerstvenie, elegantní čašníci a dobová atmosféra s výhľadom na celé námestie denne priláka množstvo návštevníkov do kaviarničky CAFE TRAMVAJ 11. Túto kaviarničku prevádzkuje spoločnosť Václavská tramvaj. Kaviareň by mala byť otvorená utorok –  sobotu od 10:00 do 18:00, v nedeľu a pondelok by mal byť zatvorená. Či je však táto prevádzková doba ešte aktuálna nevieme, lebo na internete sa informácie o tejto kaviarničke nenachádzajú. Počas našej návštevy Prahy v sobotu 11. júla 2009 bola otvorená. Naopak v stredu 27. januára bola zatvorená. Historické električky sa však nenachádzajú na tomto meiste náhodne. Sú živým pamätníkom na niekdajšiu električkovú trať, ktorá v minulosti cez toto námestie prechádzala.

Pokiaľ o týchto električkách viete viac, dajte nám o tom vedieť prostredníctvom redakčného e-mailu redakcia@veterany.eu.

Autor: Jaroslav Filo
Foto: elektriiek: Jaroslav Filo
Foto interiéru  historickej električky: www.ciao.co.uk a www.propo.cz.

  1. Podobne slúži aj u nás jedna električka, dokonca rovnakého typu (Righoffer), v lete je vystavená pri tzv. Dolnej bráne. Keďže má na sebe reklamu na pivo Zlatý bažant, dostala (možno asi len odo mňa) prezývku Bažantka. Podľa informácií na imhd mala číslo 103

  2. A vieš nám poslať informácie o tej električke, prípadne aj nejaké fotky?

  3. Na dovolenka v Čechách a na výlete do Prahy som tiež sledoval túto reštauráciu. Foto na vlaky.net článok rodinné akcie. Škoda le, že čitatelia nepochopili môj zámer. Gilbert

  4. Gilbert: Ak mšá nejaké fotky tejto električky, môžeš nám ich kľudne poslať a my ich pridáme do článku. Môžeš pridať aj nejké doplňujúce informácie ak nejaké máš.

Komentáre

Your email address will not be published.


*


Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.