Napísali iní: Prvý slovenský dvojpodlažný autobus vzniká v levočskej firme. Má byť hotový do štyroch mesiacov.

London busLegendárne doubledeckre prichádzajú na Slovensko. Hoci sa nejadná o staré dvojpodlažné britské autobusy, je rozhodne zaujímavé, že sa takýto typ autobusov objaví aj na Slovensku. Podrobnosti sa dozviete v nasledujúcom článku TV Novín.

Koncom tohto roka by mal v Poprade jazdiť prvý slovenský dvojpodlažný autobus, tzv. doubledecker. Nový typ autobusu vzniká v levočskej firme Troliga Bus, ktorá dodala koncom minulého roka popradskej mestskej hromadnej doprave aj štyri klasické autobusy. Prototyp dvojposchodového autobusu by mal byť do štyroch mesiacov hotový. „Po absolvovaní skúšok by mal začať v Poprade jazdiť prvé kilometre,“ informoval konateľ spoločnosti Troliga Bus Marián Troliga.Koncom tohto roka by mal v Poprade jazdiť prvý slovenský dvojpodlažný autobus, tzv. doubledecker. Nový typ autobusu vzniká v levočskej firme Troliga Bus, ktorá dodala koncom minulého roka popradskej mestskej hromadnej doprave aj štyri klasické autobusy. Prototyp dvojposchodového autobusu by mal byť do štyroch mesiacov hotový. „Po absolvovaní skúšok by mal začať v Poprade jazdiť prvé kilometre,“ informoval konateľ spoločnosti Troliga Bus Marián Troliga.

Kompletný článok si môžete prečítať na tejto asrese:
http://tvnoviny.sk/spravy/regiony/foto-taketo-doubledckre-budu-jazdit-v-poprade_comment_p3_a41.html?&page=3&p_all_items=41

Zdroj : tvnoviny.sk

  1. Ak sa tak stane, bude to niečo absolútne nové. Starý britský poschodový autobus som videl v nejakom nákupnom stredisku ako reštauráciu uprostred vestibulu. Dúfam ale, že takéto vozidlo nebude nasledovať značku OASA , ktoré výrobca stiahol po sérií havárií práve kvôli tomu, že boli poschodové. Gilbert

  2. ak myslis Karosu, ktora robila pod oznacenim autobusy Oasa, tak tie urcite neboli poschodove, len boli vysoke. Hore sedeli cestujuci a dole boli kufre na batozinu, ako v kazdom buse. Len asi boli az prilis vysoke a ked tam sedeli ludia, tazisko bolo dost vysoko. Ale karosa HD 12, to uz bol ovela vydarenejsi kusok.

  3. Ale Andrej.. 😉 Oasa iba robili ľudia, ktorí odišli z Karosy, nie Karosa.. To čo myslíte je asi 901 (Oasa HD12, r.v. cca. 1991). Hrozný bus. Mala nasledovníka Oasu 903, čo už bolo na Manovom podvozku a oveľa krajšie. Tých však je minimum..

    Karosa HD12 je fakt skvelý kúsok, ktorého sa za roky 1991-1999 vyrobilo 96 kusov.

    HD – High deck
    12 – metrážne označenie

  4. Veru, keby Renault nepchal svoju Iliadu, možno by sa HD957 (upravena HD12) robila do 2006teho 🙁 Skvelé vozítka

  5. No, havarie Oasy pre vysku je blbost. Ked tak len pre medzikus medzi volantom a pedalom.

Komentáre

Your email address will not be published.


*


Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.