Aktuálne: Parná mašinka Katka je už v depe

KOŠICE – Parná mašinka babička Katka sa po tohtoročnej sezóne opäť presunula z Čermeľského údolia na zimnú údržbu do rušňového depa ZSSK, a.s. Po rušnej sezóne ju čakajú teraz mesiace pokoja, počas ktorých absolvuje každoročné menšie technické opravy, čistenie, mazanie ale aj potrebné revízie.

Vôbec najstaršia prevádzkovaná parná mašinka v strednej Európe sa počas sezóny poriadne nadrela, veď v Čermeli premávala spolu takmer päťdesiat dní a vykonala vyše 400 jázd. Počas leta ju tak opäť v akcii videli tisícky návštevníkov Košickej detskej historickej železnice. Prevoz vzácneho nákladu, ktorý celkovo trval až niekoľko hodín, už tradične zabezpečili spoločnosti Pefe, s.r.o. z Michaloviec a Žeriavy Košice, s.r.o.

Sezóna na Košickej detskej historickej železnici však ešte v tomto roku nekončí. Už najbližší víkend 2. a 3. novembra sa návštevníci môžu tešiť na bohatý program. V sobotu to budú halloweenske vlaky s divadelnými predstaveniami a špeciálnou výzdobou a v nedeľu cestujú všetky deti zdarma. Sezónu železnička ukončí 7. decembra Mikulášskymi jazdami.

Zdroj: Košická detská historická železnica

Pridajte prvý komentár

Komentáre

Your email address will not be published.


*


Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.