Tip na október: T-Systems Noc Svetiel

KOŠICE – Netradičné nočné jazdy spojené so svetelnými efektami a atrakciami ponúkne „T-Systems Noc svetiel“ v sobotu, 5. októbra na Košickej detskej historickej železnici. Program v Čermeli začne jazdou o 19:00 a potrvá do polnoci. Noc svetiel sa na železničke po mimoriadnom úspechu vlani uskutoční po druhý krát.

Originálne podujatie prinesie množstvo zaujímavých momentov v žiare reflektorov, sviečok, led svietidiel, UV efektov či veľkoplošnej laserovej šou. Nebude chýbať ani tanec iskier nad komínom najstaršej prevádzkovanej parnej lokomotívy v strednej Európe. „Cestujúci sa môžu v ten večer tešiť na rôzne svetelné inštalácie umiestnené na stanici a po trati. Unikátnym zážitkom bude nasvietenie cvičnej horolezeckej steny, ktorú pomocou svetla premeníme na Košický hrad. Program doplní aj ohňová šou a hudba pod rúškom noci, či laserová šou priamo na stanici Čermeľ,“ informoval Igor Holéczy z Košickej detskej historickej železnice.

Po skúsenostiach s minulým rokom, kedy sa program na železničke stretol s mimoriadnym záujmom o nočné jazdy budú vláčiky aj v tomto roku premávať za dobrovoľné cestovné. Jazdiť sa bude na trase Čermeľ – Vpred, kde bude pre cestujúcich pripravená svetelná inštalácia a vystúpenie „Krotiteliek ohňa“. Priamo na stanici v Čermeli bude podávaný teplý čaj, zaujímavosťou bude tiež nočná výstava modelov vláčikov v historickom vozni detskej železnice.

Pre návštevníkov sú tiež pripravené bezplatné návozy retrobusom z Námestia Maratónu mieru až do Čermeľa. Známy historický Ikarus bude premávať kyvadlovo v hodinových intervaloch. Dopravu, rovnako ako vlani, zabezpečil Dopravný podnik mesta Košice.

Netradičné nočné jazdy pripravili nadšenci detskej železnice v spolupráci so spoločnosťou T-Systems, ktorá je genrálnym partnerom podujatia „T-Systems Noc svetiel“. Podujatie sa koná v rámci projektu Art & Fun vagón – v rámci podujatí Košice – Európske hlavné mesto kultúry 2013.

„Návštevníkov detskej železnice by sme zároveň chceli upozorniť, že v nasledujúci deň, 6. októbra (nedeľa), nebudeme premávať z dôvodu konania Medzinárodného maratónu mieru a uzavretia prístupových komunikácií do Čermeľa. Za pochopenie vopred ďakujeme a tešíme sa na ďalšie októbrové víkendy, kedy budeme jazdiť každú sobotu a nedeľu podľa cestovného poriadku od 9:15 do 18:00,“ dodáva I. Holéczy.

Košický dopravný podnik posilní dňa 5.10.2013 (sobota) dopravu počas kultúrneho podujatia „Biela noc“. Vzhľadom na očakávaný zvýšený záujem o túto akciu budú na nočných autobusových linkách N1, N2 a trolejbusovej linke N71 premávať veľkokapacitné vozidlá. V rámci „Bielej noci“ sa na detskej historickej železnici uskutoční  podujatie „Noc svetiel“. Medzi Námestím Maratónu mieru a Košickou detskou historickou železnicou v Čermeli bude pre túto akciu posilnená doprava historickým autobusom. Bude bezplatná a autobus bude označený tabuľou „Bezplatná doprava“.

Premávať bude nasledovne:

Nám. Maratónu mieru – Čermeľ: 18:45, 19:45, 20:45, 21:45, 22:45, 23:45
Čermeľ – Nám. Maratónu mieru: 19:35, 20:35, 21:35, 22:35, 23:35, 00:35

Jazdná doba jedným smerom je 8 minút.

Zdroj: Košická detská historická železnica

 

Pridajte prvý komentár

Komentáre

Your email address will not be published.


*


Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.