Tip na október: Mimoriadna nostalgická jazda Maratónskym vláčikom

KOŠICKÝ KRAJ – Klub historických koľajových vozidiel Košice Vás pozýva na špeciálny Maratónsky vlak, ktorý sa do dejiska prvého štartu košického maratónu, do Turne nad Bodvou, vydá 5.10.2013 o 08:55  z košickej železničnej stanice. Pripomenieme si tak 90. výročie prvého štartu medzinárodného maratónu mieru a vypravíme sa po železničnej trati, ktorú projektoval slávny košický rodák – staviteľ Korintského a Panamského prieplavu – Béla Gerster.

Chcete vidieť miesto, kde pred takmer 90-timi rokmi odštartoval prvý košický maratón? Radi by ste si spestrili prvú októbrovú sobotu originálnou zábavou a turistickým výstupom na Turniansky hrad, či Zádielskú planinu? Ak áno, tak práve pre vás je mimoriadny MARATÓNSKY VLÁČIK pripravený.

Z košickej hlavnej stanice ho 5. októbra o 8:55 hod vypraví košický Klub historických koľajových vozidiel a Maratónsky klub v spolupráci s Košickým samosprávnym krajom a Historickou spoločnosťou I. Henszlmanna.

CESTOVNÝ PORIADOK:

Stanica

Príchod Pobyt Odchod

poznámka

Košice

08:55
Turňa nad Bodvou 09:38

 

 

Stanica Príchod Pobyt Odchod

poznámka

Turňa nad Bodvou

16:00
Košice 16:43

 

 

Pre návštevníkov je pripravený bohatý program, o ktorý sa postará obec Turňa nad Bodvou. Lákadlom budú bojové hry pod hradom, rockový koncert či miestne špeciality.

„Jazda vláčikom, na ktorú pozývame najmä deti s rodičmi, alebo turistov, ktorí si obľúbili tento kút východného Slovenska, končí v stanici Turňa n. Bodvou. Tu odhalíme pamätnú tabuľu slávnemu košickému rodákovi, staviteľovi 13 -tich  železničných tratí v Uhorsku, ale i budovateľovi Panamského či Korintského prieplavu – Bélovi Gersterovi. Zároveň položíme kvety pri pamätníku štartu prvého maratónu u nás,“ hovorí Ľubomír Lehotský z Klubu historických koľajových vozidiel.

„Radi by sme deťom ukázali, odkiaľ v minulosti odštartovali prví maratónci jedného z najstarších a najznámejších maratónov na svete,“ dopĺňa Ladislav Olexa, vedúci odboru dopravy KSK a člen Maratónskeho klubu.

Snahou organizátorov je z Maratónskeho vláčika vybudovať tradičné podujatie, ktoré Košičanom i návštevníkom mesta spríjemní deň pred štartom Medzinárodného maratónu mieru. „Veríme, že takéto spestrenie jesene sa ľuďom zapáči a budeme môcť v tradícii pokračovať aj v ďalších rokoch,“ dodáva Ľubomír Lehotský, ktorý zároveň upozorňuje, že vzhľadom na zvýšený záujem je vhodné si miesto vo vlaku poistiť bezplatnou elektronickou rezerváciou na adrese: khkv@khkv.sk.

CESTOVNÉ – spiatočný cestovný lístok:
– dospelí 6,- €
– dôchodcovia 4,- €
– deti 3,- €
– rodinný 15,- €

Zdroj: KHKV RD Haniska pri Košiciach

Pridajte prvý komentár

Komentáre

Your email address will not be published.


*


Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.