Tip na prázdniny: Dupľa fest 2013

KOŠICE, MICHALOVCE – Neprehliadnuteľný červený historický motorák M 131, známy aj ako Magda, vás v sobotu 10. augusta 2013 odvezie na festival zábavy pod názvom Fest dupľa do Michaloviec. Zemplínska metropola spolu s Košickým samosprávnym krajom, projektom Terra incognita a Klubom historických koľajových vozidiel z Košíc garantuje dvojitú porciu zábavy.

Záujemcov čaká dvojitá porcia zábavy, dvojníci známych osobností, dupľovaná dávka občerstvenia a dobrého vína. Fest dávka všetkého. Návštevníci z Košíc a Trebišova budú môcť využiť v sobotu, 10.8. na dopravu do Michaloviec aj historický motorák M 131.

Miesta vo vlaku si radšej rezervujte

Z košickej železničnej stanice odchádza vlak o 8:00 hod. z Trebišova o hodinu neskôr. „Keďže organizátori pripravili naozaj bohatý program, späť do Košíc sa vrátime až po 21:hodine. Odporúčame preto najmä cestujúcim s malými deťmi, aby sa patrične na cestu zariadili, aj keď v Michalovciach bude zrejme o žalúdky návštevníkov „fest“ dobre postarané. Predtým však našim cestujúcim odporúčame rezerváciu miest vo vlaku elektronicky na adrese: khkv@khkv.sk,“ pozýva Ľubomír Lehotský z KHKV.

Pre cestujúcich je pripravená špacirka po varošu Michalovce, počas ktorej spoznajú historické pamiatky mesta a jeho okolia. Súťažiť sa bude aj v rýchlosti jedenia a prípravy tradičného zemplínskeho jedla – „holubkov“ a svojho víťaza budú mať aj kategórie najmenší a najväčší „holúbok“. Vinári predstavia svoje najlepšie produkty na Festivale slovenských a zahraničných vín – Dobrý ročník.

Hlavným ťahákom bude pokus o zápis do Slovenskej knihy rekordov s najväčším počtom Michalov a Michael na jednom mieste a súťaž dvojníkov známych osobností, do ktorej sa môže zapojiť každý. Viac informácií nájdete na stránkach mesta Michalovce. Súčasťou festivalu bude i stretnutie čo najväčšieho počtu nositeľov mena Michal a Michaela aj v jazykoch iných národov. Pre návštevníkov sú pripravené autogramiády a besedy známych Michalov – hudobníka, speváka, spisovateľa, športovca. Kto to bude? Nechajte sa prekvapiť! Unikátnym podujatím Double festu sú Mihaľovski deski – slovenská prehliadka divadiel hrajúcich v nárečí. Zlatým klincom tejto časti festivalu bude vystúpenie Radošinského naivného divadla s hrou Jááánošííík.

Programom Terra Incognita sa Košický samosprávny kraj pripojil k projektu Európske hlavné mesto kultúry Košice 2013. Cieľom programu na podporu kultúrneho turizmu je prepojenie tradícií regiónu s kultúrnym dedičstvom Európy. Na troch tematických cestách – Vínnej, Gotickej a Železnej – sa v tomto roku uskutoční 13 Kľúčových podujatí programu Terra Incognita. Ich dramaturgia sleduje tri základné línie: tradície príbehy viažuce sa k miestu konania a komunitné aktivity.

Michalovský Fest dupľa je tiež jedným z týchto podujatí.

Klub historických koľajových vozidiel sa ako jediný klub svojho druhu v Košickom kraji, venuje záchrane a obnove železničnej histórie. Pravidelne organizuje výlety historickým motorákom M 131.1125, známym aj ako „Magda“ po zrušených a zabudnutých tratiach Slovenska.

Cestovný poriadok:


Zdroj: KHKV RD Haniska pri Košiciach





Pridajte prvý komentár

Komentáre

Your email address will not be published.


*


Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.