Tip na september: Deň otvorených dverí v Dopravnom podniku Praha

dod-2014_letakPRAHA – Aj tento rok sa uskutoční tradičný Deň otvorených dverí Dopravného podniku mesta PrahaV sobotu 20. septembra 2014 budú môcť návštevníci nahliadnuť do priestorov depa metra Kačerovautobusovej garáže Kačerov električkovej vozovne Pankrác.

Vo vozovniach budú okrem prehliadok areálu pripravené aj expozície jednotlivých vozov metra, autobusov a električiek, s ktorými sa bežne stretnete v uliciach mesta, ale i tých ktoré zabezpečujú prevádzku a údržbu dopravnej cesty pre bezproblémovú premávku. Nahliadnuť budete môcť aj do dielní a jednotlivých prevádzok, ktoré sú využívané k denným opravám a ošetrovaniu vozidiel. V rámci expozície súčasných vozidiel eektričiek, vrátane tých najmodernejších, sa môžete tešiť i na vozy historické.

V každom areále bude počas celej akcie k dispozícii stánok Infocentra (SDI), v ktorom si budete môcť zakúpiť knihy i ostatné predmety bežne predávané v infocentrách. Chýbať nebude ani prezentácia informačných a riadiacich systémov i prezentácia v oblasti životného prostredia, s niekoľkými ďalšími firmami sa predstaví aj Stredná priemyselná škola dopravná. Veľkým lákadlom bude aj ukážka hasičskej techniky a zázemia Hasičského záchranného zboru Dopravného podniku v areáli depa Kačerov. Dianie v jednotlivých areáloch doplní sprievodný program a pre deti i dospelých.

Veľkým lákadlom celého dňa budú jazdy historickou súpravou metra 81-71, ktorá vás bude v určených časových intervaloch voziť do i z kačerovského depa. Zároveň sa do premávky zaradia aj historické vozy električiek, ktoré vás v 20-minútovom intervale prepravia po trase Vozovna Pankrác – Pražského povstání – Palouček – Nuselská radnice – Náměstí Bratří Synků.

Podrobné informácie k doprave:

Prepravu návštevníkom medzi depom a garáží Kačerov zabezpečí špeciálna bezplatná autobusová linka s označením DOD. Linka bude v prevádzke cca od 09:40 do 16:00 v 5-minútovom intervale po trase Budějovická – Depo Kačerov – Garáž Kačerov a budú ju obsluhovať nízkopodlažné vozidlá vozy. Konkrétny spoj si už teraz môžete vyhľadať v aplikácii Vyhľadávanie spojenia, cestovný poriadok je k dispozícii TU.

Historická súprava metra 81-71 pôjde o 09:35 z Kačerova po trase linky C Kačerov – Florenc, dovezie do kačerovského depa o 10:08. Následne, až do 16:02, kedy vystúpia poslední cestujúci v stanici Florenc, bude súprava v hodinovom intervale jazdiť po trase Depo Kačerov – Florenc. Jazdy sú spoplatnené podľa bežnej Tarify PID, podrobný cestovný poriadok si môžete stiahnuť TU.

Na trasu Vozovna Pankrác – Pražského povstání – Palouček – Nuselská radnice – Náměstí Bratří Synků bude vypravená aj špeciálna električková linka, ktorú budú zabezpečovať historické vozidlá. Prvá jazda električky bude o 09:31 z Náměstí Bratří Synků, ďalšie spoje pôjdu v 20-minútovom intervale. Posledný spoj od Vozovny Pankrác pôjde o 16:10. Jazda historickou električkou bude bezplatná. Cestovný poriadok si môžete stiahnuť TU.

Podľa platných cestovných poriadkov bude k jednotlivým areálom možné využiť nasledovné spoje:

• Depo metra Kačerov

Zo stanice metra Budějovická autobusovou linkou číslo 118 a 170, zo stanice metra Kačerov autobusovou linkou číslo 293.

• Autobusová garáž Kačerov

Iba špeciálnou autobusovou linkou DOD.

• Električková vozovňa Pankrác

Metrom do stanice metra Pražského Povstání a odtiaľ peši alebo pravidelnou električkovou linkou číslo 18 do zastávkyVozovna Pankrác.

Ďalšie informácie s plánikom a upresneným programom nájdete v v prehľadnej brožúrke.

Zdroj: Dopravný podnik Praha, a.s.

dod-2014_letak

Pridajte prvý komentár

Komentáre

Your email address will not be published.


*


Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.