Tip na múzeum: Múzeum vlakovej pošty – Leto v Rybákovi 2014

Letov Rybakovi 2014ČESKÁ REPUBLIKA – Štvrtok 29. mája 2014 uplynie 15 rokov od poslednej jazdy vlakovej pošty na tratiach Českých dráh. Vlakové pošty ukončili svoju prevádzku v Českej republike 29. mája 1999 a na Slovensku 1. júna 1997. Múzeum vlakovej pošty, ktoré vzniklo takpovediac samovoľne v roku 2009  Vás srdečne pozýva na zaujímavú výstavu v poštovom voze F „Rybák“ z roku 1949, ktorá sa uskutoční na vybraných staniciach v Českej republike.

 

 

HARMONOGRAM VÝSTAVY:

 19. mája – 29. júna: ŽST Brno hlavní nádraží, bývalá poštová koľaj na I. nástupišti
 5.  – 13. júla ŽST Praha – Bráník
 16. – 17. júla: ŽST Plzeň hlavní nádraží, miesto bude upresnené
• 19. júla – 10. augusta: ŽST Bezdružice. Víkendy 19 .- 20. júla a 9. – 10. augusta v rámci Bezdružického parného leta.
 23. – 24. augusta:  ŽST Sokolnice – Telnice. Oslavy založenia obce Telnice.
 27. september: Deň železnice, Oslavy výročia príjazdu prvého parného vlaku. ŽST Břeclav.

Múzeum vlakovej pošty si pre všetkých filatelistov pripravilo možnosť prepravy zásielky historickou vlakovou poštou. Využiť môžete známu službu „Staničné písanie“. Túto službu môže využiť každý kto chce podporiť budovanie múzea a obohatiť svoju zbierku o originálne poštové razítko.

Ako môžete zásielku poslať? Osobne počas vyššie uvedených akcií múzea, alebo poštou na adresu múzea – Petr Študent, Muzeum vlakové pošty, Vídeňská 66, 39 00 Brno najneskôr do 26. júna 2014, ktoré potom zásielku vypraví do Vami požadovanej stanice. Vašu zásielku môžete poslať do všetkých miest a obcí kam Múzeum vlakovej pošty zavíta, ako aj do staníc historických nostalgických vlakov.

Zásielka bude doručená osobným odberom adresáta v múzejnom poštovom voze na vopred určenej stanici. Nevyzdvihnuté zásielka sa počas 1 roku uložia v Múzeu vlakovej pošty.

Manipuláciu so zásielkou môžete uhradiť nasledujúcim spôsobom:
 Pri osobnom podaní zásielky zakúpením nálepky v hodnote 40,- Kč v múzejnom voze v priebehu akcie a jej prilepením na šítok.
• Pri podaní zaslaním na adresu múzea platbou prevodom na účet (múzeum nalepí nálepku samo). Platobné údaje budú poskytnuté na vyžiadanie.

Ako pripraviť zásielku? Stiahnite si štítok staničného písania, vyplňte ODOSIELATEĽA, PRÍJEMCU, ZO STANICE a ŽELEZNIČNEJ STANICE a pripevnite na obal zásielky: Nadrazni psani.pdf. Pre použitie na dopisnicu (pohľadnice) môžete použíť polovičný štítok: Nadrazni psani – prelepka na pohled.pdf. Nalepte nálepku potvrdzujúcu uhradenie manipulačného poplatku.

Rozmery a váha: Váha max 1 kg, rozmery max A4.

Neváhajte a príďte si pozrieť túto nevšednú výstavu aj Vy.

Zdroj: www.vlakova-posta.cz a www.postovni-vuz.cz

Letov Rybakovi 2014

Komentár

Komentáre

Your email address will not be published.


*


Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.