Zaujímavosti: Netradičná kaviareň v Ikarusoch 280

BRATISLAVA – Cestujete do rôznych kútov Slovenska či zahraničia a máte ešte dosť času do odchodu Vášho autobusu? Spríjemnite si čakanie na Váš spoj a navštívte štýlovú kaviareň BUS-CAFE, nachádzajúce sa na 1. poschodí autobusovej stanice na Mlynských Nivách. Poseďte si v príjemnom prostredí nevšedne použitého legendárneho autobusu Ikarus 280.08.

V kaviarni si môžete pochutnať napríklad na chutnej pizze, či zákuskoch a osviežiť sa s alko a nealko nápojmi. V autobuse môžete sledovať televíziu, alebo surfovať po internete cez wifi sieť. A komu sa nechce vysedávať v autobuse, môže si pochutnať na dobrej kávičke aj v kreslách pred autobusom.

 

Letné otváracie hodiny

Pondelok – Piatok
Sobota:
Nedeľa

08:00 – 21:00
Zatvorené
10:00 – 19:00

 

Táto netradičná kaviareň vznikla spojením 2 Ikarusov 280.08 (BA-BUS01 a BA-CAFEE) a na Mlynských Nivách funguje už viac ako 6 rokov. Ako nám prezradil jej prevádzkvoateľ, pri týchto autobusoch sa pristavuje množstvo domácich i zahraničných turistov, ktorí si fotia tieto legendárne vozidlá mestskej dopravy.

Interiér Ikarusov

Do autobusov môžete nastúpiť len 1. a 3. dverami. Z pôvodného interiéru sa zachovala kabína vodiča a osvetlenie. Sedadlá dostali čalúnenie a priestory harmoniky sa stali centrom kaviarne.

Ak sme Vás týmto krátkym článkom zaujali, neváhajte a navštívte túto kaviareň aj Vy.

Text: Jaroslav Filo
Foto: Jaroslav Filo (P10541 – P10566) a Peter Vodička (P1330214 – P1330229)




Komentárov

  1. Filo a Vodička skutočne príznačné mená. Čo ste dostali za túto bezzubú a na výsosť zbytočnú reklamu? Stanica pôjde čo nevidieť dole a s ňou aj príživníci na cestujúcej verejnosti. Lebo o službách v pravom slova zmysle sa tu nedá hovoriť. Sú to len kŕče zdochýnajúcej kobyly, ktorá chce ešte v predsmrtnej agónii nejako prežiť!

  2. Pán Urbánek, keď si spravíte aj vy bufet alebo gastronomické zariadenie v útrobách nejakého veterána, veľmi radi ho naša redakcia navštívi a pochutná si na dajakej dobrote, akú ponúkate a potom poctivo zaplatí. Rovnako, ako tomu bolo v tomto prípade.

Komentáre

Your email address will not be published.


*


Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.