Návraty: Retro oslavy 1. mája v Dojči

DOJČ – V záhoráckej obci, ktorá si v tento deň na pár hodín za svoj názov pridala skratku ZSSR – Záhorácka sebestačná svojpomocná republika ste mohli osláviť 1 maj tak ako sa patrí – v Retro štýle. Mohli ste sa sa zapojiť do tradičného 1. májového sprievodu v ktorom nechýbali ani legendárne automobily Škoda 1203. motorky, nákladne autá IFA, Multicar M22, historické traktory, Volkswagen Chrobák, legendárna Lada 1200, ale aj vojenská a hasičská technika.

Do sprievodu sa zapojili aj miestni obyvatelia, ktorí si takýmto spôsobom zaspomínali na roky minulé. Z tribúny, na ktorej ste mohli vzhliadnuť aj legendárne transparenty, sa postupne prihovorili známe i menej známe osobnosti medzi ktorými nechýbal ani kubánsky prezident Fidel Kastro so svojim najmladším synom Fidelitom. Záver programu patril malému pionierovi, ktorý povedal legendárnu vetu: „Vždy pripravený.“ Po skončení oficiálnej časti programu si verejnosť mohla pozrieť jednotlivé veterány, občerstviť sa, alebo sa zúčastniť na kultúrnom programe.

Cieľom  3. ročníka recesistickej akcie bolo s humorom a nadsádzkou priblížiť mladej generácii ako to vyzerali oslavy 1. mája v minulosti. Organizátori tejto akcie však na tento rok pripravujú ešte jednu retro akciu – oslavy 17. novembra. Dovtedy si ale môžete pozrieť zopár fotiek a video z tejto zaujímavej prvomájovej akcie.

Pozrite si: V obci Dojč poňali Prvý máj tradične s humorom (Reportáž TA3)

Text: Jaroslav Filo a Patrik Špačinský
Foto: Jaroslav Filo
Video: Patrik Špačinský

Video:

1. máj v Dojči part 1

1. máj v Dojči part 2

Foto:

Pridajte prvý komentár

Komentáre

Your email address will not be published.


*


Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.