Podarí sa niekedy niekomu zrevitalizovať túto exkluzívnu ,,československú ameriku“?

dscf4974Dobrý den, mám tady jeden exkluzivní velice zajimavej nález v Česku: Dostal jsem tip na jednu ,,ameriku“, hnijící již pár let v jedné obci na severní Moravě.  Název vozu je buď Ford Galaxie Country 1958-1959 (vyhodil GOOGLE), nebo Ford Ranch Vagon 1959. Nebo – podle syna majitele, na kterého jsem narazil na jednom diskuzním foru, a dle českého TP – Ford Fairlane 1959.

Jeden nich k tomuto vozu napsal, cituji: Tak tohohle auta je mi fakt líto. Za komoušů bylo na všech srazech a lidi na něj pohlíželi s obdivem. Je to Ford Ranch Wagon 1959 s V8 a tříkvaltovým manuálem. Fotky jsou ze srazu Mohelnice 1986, kde byl ještě v plné síle. Majitelem byl tehdy Ota Hovjacký a auto mělo hnědo-bílou kombinaci. Kombík je taky na spoustě kazet ze srazů. Později ho Ota prodal a pak se dostalo do rukou Rádia Hrad. Ti se k němu, jak vidno už moc dobře nechovali. Dlouho jsem ho neviděl, ale tohle jsem nečekal. Škoda ho 🙁

Současný majitel vlastní tento automobil cca posledních 15let. Tehdy ho pořídil  za 40 000kč. Auto má technický průkaz a SPZ v v depozitu(ověřená informace). Majitel uvažoval v minulosti o prodeji, ale pravděpodobně z toho sešlo. Nyní je situace taková, že plánuje darovat tento vůz svému známemu, pod podmínkou, že až bude renovace tohoto Forda hotova, muže si jej občas současný majitel půjčit. Toto, mi tak nějak napsal syn majitele.

Myslím si, že někdo se super komunikačním a přesvědčivým projevem, by současného majitele zlomil k tomu, aby tento klenot prodal do těch správných rukou a nechal ho uvést, opět do života. Ještě doplním: motor funkční, šel by údajně nastartovat.

autor: – dejvi –

Komentárov

  1. Přesně taková americká kraksna jezdila v sedmdesátých letech v Kutné Hoře a majitel ji nazýval Galaxie.Odpovídá i barevná kombinace.No bývávala pohlednější.

Komentáre

Your email address will not be published.


*


Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.