Zaujímavosti: Projekt záchrany legendárnej električky sa približuje verejnosti

V stredu 26. októbra 2011 sa do hlavného mesta po 70. rokoch vrátila stratená bratislavčanska, lokomotíva legendárnej viedenskej električky GANZ Eg 6 z roku 1914. Na brifingu, ktorý pri tejto príležitosti zorganizoval Klub priateľov mestskej hroamdnej a regionálnej dopravy sa zúčastnili nie len partneri projektu, ale aj zástupcovia rôznych médií. Jedným z nich bol aj Slovenský rozhlas, ktorý o záchrane električky priniesol reportáž v magzíne Pozor zákruta!. Vďaka nám si ju môžete vypočuť ešte raz.

Vypočujte si: Eg 6 v Zákrute

Lokomotíva viedenskej električky je teda úspšne zachránená, no verejná zbierka pokračuje. Ak chcete aj Vy prispieť na jej rekonštrukciu pošlite ľubovoľnú sumu na číslo účtu 06 35 50 56 94/0900, variabilný symbol 1914. V mene Klubu priateľov mestskej hromadnej a regionálnej dopravy Vám vopred ĎAKUJEME!

Touto cestou Vás zároveň pozývame na zaujímavú prednášku Ing. Romana Delikáta z Klubu priateľov mestskej hromadnej a regionálnej dopravy Viedenská električka a Bratislava, ktorú pre Vás v rámci cyklu Poznaj Staré mesto pripravuje mestská časť Staré mesto v spolupráci s Nadáciou VÚB. Prednáška sa uskutoční v stredu 23. novembra 2011 o 17:00 v Staromestskej sieni na Vajanského nábreží č. 3 v Bratislave.

Spracoval: Jaroslav Filo
Autor nahrávky: Slovenský rozhlas

Nahrávka nebola stiahnutá zo stránky slovenského rozhlasu, ale spracopvaná vlastnoručne za pomoci techniky.

Pridajte prvý komentár

Komentáre

Your email address will not be published.


*


Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.