Lahôdka pre zberateľov: Legendárny diaľkový autobus Škoda 706 RTO

Pamätáte si ešte na legendárny autobus Škoda 706 RTO, ktorý od roku 1957 zabezpečoval spoľahlivé spojenie medzi mestami a dedinami po celej ČSSR? Na začiatku výroby bol boli do autobusu zabudované niektoré diely z nákladného vozidla Škoda 706. Karoséria pochádza z podniku Karosa, neskôr bola zahájená spolupráca s poľským výrobcom Jelcz.  Dnes je Škoda 706 RTO opäť na trhu! Na objednávku Editions Atlas vyrobili odoborníci na výrobu modelov tento obľúbený český diaľkový autobus, ktorý je vernou napodobeninou originálu. Nádherný zberateľský kúsok, ktorý pripomína krásne obdobie, keď bolo cestovanie autobusom ešte tak trochu dobrodružstvom.

A ako sa k modelu tohto autobusu dostanete? Stačí ak si kúpite dvjtýždenník TV MAX, kde nájdete prílohu venovanú tomúto autobusu. Nájdete tam kupón, ktorý treba odoslať na adresu Edetition Atlas Collection. Pokiaľ sa vám zdá pošta pomalá, stačí navštíviť webstránku www.order-atlas.com, kde treba zadať osobný kód, ktorý je súčasťou prílohy. Následne vyplníte  formulár s kontaktnými údajmi a odošlete ho. Model autobusu vám príde za 3 – 4 týždne aj so zloženkou na sumu 3,90 € vrátane poštovného za autobusový model. Máte 14 dní na rozhodnutie či si model necháte, alebo ho vrátite späť a objednaním tohto modelu nie ste viazaný na odoberanie ďalších modelov.

Čo presne v zásielke dostanete:

Exluzívny model legendárneho autobusu Škoda 706 RTO
– Zberateľská mierka: 1:72
– Kvalitný kovový odliatok
– Verná napodobenina originálu
– Dĺžka: 122 mm
– Originálny lak
– Tvarovaný plastový podstavec s označením modelu
+ Podrobná farebná dokumentácia v ktorej sa zoznámite s napínavým príbehom o vzniku Škody 706. Legendárny autobus znovu ožíva vďaka mnohým technickým podrobnostiam a skvelým dobovým fotografiám. Tlač je na lesklom papieri, formát po otvorení 38,5 x 18 cm.

Spracoval: Jaroslav Filo
Zdroj: Editions Atlas Collections
Foto: ilustračné

  1. Andy:
    Nie – ak ti príde autobus, zaplatíš priloženú faktúru a je to. Ja som to tak urobil a žiaden ďalší bus mi neprišiel.

  2. naozaj to nie je nejaky odrb? lebo som cital, ze ludia davaju tu firmu overovat aj cez obchodnu inspekciu a neviem kde vsade…ak mi zacnu posielat aj dalsie veci, ja fakt okrem toho autobusu nechcem nic…a desim sa tych upomienok, co ludia spominaju…ak mi daju zaplatit 200 € za dalsich 5 balikov, asi ma slahne…

  3. kiezby ste mali vsetci ti, co tvrdite ze je to OK pravdu a ze ak nechcem pokracovat v zbierani, ze mi to „zastavia“, lebo som cital, ze ludia dostavaju od nich upomienky aj na 200€ a ze sa boja, ze ak nezaplatia, ze ich zacnu nahanat exekutori…ja som sa rozhodol kupit si len ten autobus, lebo si ho pamätam este z detstva a vzdy sa mi strasne pacil, aj ked som sa v nom nikdy neviezol…

  4. Andy:
    Ver mi. Mne vážne po zaplatení faktúry nič ďalšie neprišlo, ale z opatrnosti radšej už neobjednávam. Aj keď niektoré veci sú lákavé (napr. tá Tatra, kamarát ju má a je super), zatiaľ odolávam.

  5. Môže mi niekto napísať, ako je doručovaná prvá zásielka? Príde doporučene, alebo ako obyč list s faktúrou v obálke?

  6. Ronald:
    Aj mne nechal, keď mi to prišlo.Potom som si vyzdvihol na pošte taký malý balíček a v ňom bolo všetko – i bus, i letáky aj faktúra.

  7. Dnes dosiel bus Mercedes – poskodeny (jedna strana nosica zatlacena). Idem reklamovat. :/

  8. Objednal som si z letaciku pred mesiacom hasičsku Pragu V3S a este my neprišla fakt bohova služba! Chcel som si este poobjednavat aj dalsie historicke auta ale asi zmenim nazor,este ze mam doma ozajstnu V3S sklopku ktoru si teraz generalkujem.

  9. V decembri príde od Atlasu Praga V3S, 1:43, modrý plachtový valník. Veľmi podobná tej Abrexáckej. Tak sa máme na čo tešiť…:)

  10. Dnes mi prišla z Atlasu hasičská Praga V3S, veľmi pekná je, spokojný som.

  11. A poslali s PV3S hned aj ponuku na druhy model ako to bolo pri Skode 706 a Tatre 148

  12. Ano, poslali. Je to Magirus-Deutz, pozri si nemecky web atlasu, tam je to model c. 1.

  13. JAN O…

    Treba cakat co ste tu vsetci nedockavy ?ja ju uz tiez cakam mesiac,nie ste tu jediny viete..minimalna doba je 4 tyzdne,tak preco hned ta nespokojnost.

  14. Ja som ich dostal 15 v mesačných intervaloch,tie autobusi su super.Treba vždy zaplatit zloženku ako sa patrí a je to OK.Zatial som spokojný s firmou ATLAS.Dufam že ešte mi ich zopár pošlu.

  15. 15 autobusov ? ja ich mam zatial 14,je mozne ze mi nejaky usiel ? mozte mi prosim poslat fotku vsetkych tych autobusov ? … moc by ste mi pomohli

    bemi@azet.sk

  16. Tiez by ma zaujimalo, kolko tcyh autobusov este bude? Lebo moc sa mi uz nechce platit 20 mesacne, ale zas zbierku chcem mat komplet. ;( Aj tak mam pocit, ze nam uz nejake na Slovensku usli na rozdiel od Nemcov, Madarov…

  17. Autobusov je zatiaľ kolo 30. U nás ich bolo tuším 15 doteraz. Naposledy mi prišiel Krupp Titan. Ďalší príde Ikarus 66.

    Pre mňa najzaujímavejšie z tých, čo ešte neprišli, sú Tatra 500HB, Ikarus 311, Robur Garant. Ale krásne sú všetky podľa mňa, neviem s tým odoberaním prestať.

    V tejto mierke ešte dostať Jelz 272 MEX, obdoba našej RTO, je to z edície poľských kultových áut. A Jelcz Berliet, taktiež z tej edície.

    Môžem sem dať zoznam aj s kódmi, aby ste videli poradie, v akom sú, ale až večer, nemám to pri sebe.

  18. Neviem prečo mi sem nejde dať link na stránku, kde sú všetky nafotené. Ale už som ho tu raz dával, pozrite príspevok z 25. apríla, tam to je, koho to zaujíma.

  19. Zdravim vsetkych

    Chcem sa spytat ci niekto caka na hasicsku PV3S tak dlho ako ja objednaval som ju 2.10.2012 , na ucte Atlasu mi napisal termin 26.10.2012 a stale nic
    Skoda 706 a aj Tatra 148 prisla od oznamenia datumu na ucte Atlasu do 7 az 10 dni

  20. Pan modelar.dakujem za info,len mne sa jedna o to ze ja som uich napocital 14 tych autobusov… a nie je mozne aby mi nejaky usiel..neverim tomu ked davam na to dokladny pozor..prerto by som rad uvidel nejake fotky zberatela,ktory to ma cele pokope odfotene..

  21. Cize tych autobusov bude spolu 30, spravne? Je to uzavreta seria, alebo do nekonecna otvorena?

  22. Martin, tu je zoznam, ako to prišlo mne, mám ich 15 zatiaľ:
    Škoda 706 RTO, IFA H6B, Van Hool 306, Borgward BO 4000, Henschel HS 100N, Holland Coach, Fiat 306 INT, Volvo B 616, Mercedes O 3500, Fleischer S5, REO 1950, Saurer L4C, Scania Vabis D11, Setra S8, Krupp Titan O 80

    Ale možno ti/vám len chodia o mesiac neskôr ako mne.

    Ronald – či je to už uzavretá séria neviem.

  23. Re modelar: Ja ich mám zatiaľ 11 (kvôli oneskorenej platbe) a tiež sa teším na Tatru 500HB, na Ikarusy 66 a 311, ako aj na Doubledecker. Ak máš zoznam všetkých modelov kľudne daj naňho odkaz, alebo mi ho pošli e-mailom.

  24. zatial mam vsetky co ste mi napisal,az na jeden

    REO 1950

    ani neviem co je zač 🙂 je mozne fotku urobit ?

  25. budu este nejake zaujimave modely ? alebo sa oplati zrusit clenstvo ? viete mi prosim poradit ?

  26. Ja som zrusil. Ale chcem si zohnat LIAZ a AVIU k tatre. Z autobusov by som chcel tu Tatru este zohnat (ak vysla).

  27. Vyslo nieco „ceskoslovenske“ tento rok? Vie niekto? Resp. ma vyjast? Dik.

  28. mne už došlo 25 autobusov,som velmi spokojný,su super.Stačí len riadne a načas zaplatit šek a je to ok.

  29. Ja ho mam original doma z 1988 aj s krabicou a navodom neposkodeny ma nikto zaujem? Ponuknite cenu

Komentáre

Your email address will not be published.


*


Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.